Robert Mugabe, preşedintele Zimbabwe, a acceptat să îşi depună demisia - surse CNN

Robert Mugabe, preşedintele statului Zimbabwe, a acceptat, luni, să-şi depună demisia, urmând să facă un anunţ oficial în acest sens, a declarat o sursă oficială citată de CNN.

2046 afișări
Imaginea articolului Robert Mugabe, preşedintele Zimbabwe, a acceptat să îşi depună demisia - surse CNN

Robert Mugabe a acceptat să îşi depună demisia - surse CNN

Potrivit sursei citate, scrisoarea sa de demisie a fost deja redactată. Alte două surse au precizat duminică seara că Mugabe a acceptat să demisioneze, însă nu au specificat condiţiile în care acesta va părăsi funcţia de preşedinte al statului Zimbabwe.

În urma demisiei, Mugabe şi soţia sa ar urma să beneficieze de imunitate deplină.

Săptămâna trecută, Armata din Zimbabwe a preluat puterea, cu scopul declarat de a opri "criminalii" din jurul preşedintelui, care cauzează probleme sociale şi economice.

Sâmbătă, zeci de mii de zimbabwieni au sărbatorit pe străzile din capitala Harare înlăturarea de la putere a preşedintelui Robert Mugabe, cel care a condus statul de la dobândirea independenţei faţă de Marea Britanie, în 1980.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici