Roma: Jurnaliştii şi carabinierii, mai numeroşi decât manifestanţii românii

Numărul imigranţilor români reuniţi la manifestaţia organizată miercuri de Partidul Românilor din Italia, în semn de protest faţă de atacurile din presa italiană la adresa comunităţii româneşti, a fost depăşit de cel al carabinierilor şi jurnaliştilor, relatează BBC România în pagina electronică.

3 afișări
Imaginea articolului Roma: Jurnaliştii şi carabinierii, mai numeroşi decât manifestanţii românii

Roma: Jurnaliştii şi carabinierii, mai numeroşi decât manifestanţii românii

Circa 20 de persoane, purtând pancarte pe care se putea citi "Românii susţin securitatea şi dialogul" sau "Românii împotriva delincvenţei" s-au reunit în apropiere de primăria Romei, relatează BBC, adăugând că manifestanţii au fost filmaţi şi intervievaţi de peste 30 de jurnalişti, majoritatea români, şi supravegheaţi de 100 de carabinieri.

Anterior, vicepreşedintele Partidului Românilor din Italia (PIR) Vicenţiu Acostandei declarase pentru MEDIAFAX că aproximativ 75 de imigranţi români au participat la manifestaţia organizată miercuri, la Roma, dintre care nu au rămas decât 50. Acostandei a adăugat că participarea redusă a fost determinată în primul rând de programul de lucru, dar şi de lipsa de unitate.

"Explicaţia pentru prezenţa redusă ar fi următoarea: în primul rând, ziua lucrătoare, în al doilea rând timpul în care am organizat manifestaţia a fost foarte scurt şi am obţinut autorizaţia foarte târziu. Printre altele, se vede şi o neglijenţă. (...) Se ştie că pe nicăieri românii nu sunt uniţi", a comentat Acostandei.

Acesta a precizat însă că manifestaţia şi-a atins scopul.

"Scopul a fost atins. În primul rând am cerut administraţiei romane să ne primească pentru a discuta problemele comunităţii române legate de siguranţă, delincvenţă. Prin urmare, la 10 octombrie, responsabilul pentru siguranţa oraşului - il assesore - ne va primi pentru a discuta aceste probleme", a spus Acostandei, adăugând că reprezentanţi ai televiziunilor şi ai ziarelor din Italia au fost prezenţi şi au luat interviuri participanţilor.

Vicepreşedintele PIR a mai precizat că există intenţia de a organiza o nouă manifestaţie, cel mai probabil după întâlnirea cu autorităţile de la 10 octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici