Roma: sâmbătă, zi de doliu orăşenesc, în memoria Giovannei Reggiani

Consiliul municipal din Roma, convocat vineri în şedinţă extraordinară de primarul Walter Veltroni, a decis ca ziua de sâmbătă să fie decretată zi de doliu orăşenesc, concomitent cu desfăşurarea funeraliilor Giovannei Reggiani, italianca decedată după ce a fost agresată de un imigrant român.

2 afișări

Potrivit unui comunicat oficial publicat pe site-ul Primăriei din Roma, "Consiliul municipal (...) a proclamat pentru mâine, sâmbătă, 3 noiembrie, doliu orăşenesc, concomitent cu funeraliile Giovannei Reggiani".

"În urma unei înţelegeri cu familia doamnei Reggiani şi cu Marina Militară, funeraliile vor fi organizate de Primăria din Roma", adaugă textul.

Funeraliile Giovannei Reggiani, italianca în vârstă de 47 de ani, victimă a agresiunii comise marţi seară, la Roma, de românul Nicolae Romulus Mailat, vor avea loc sâmbătă, la orele 11.00 (12.00 ora României), în basilica Cristo Re din capitala italiană, potrivit agenţiei Adnkronos în ediţia online.

Giovanna Reggiani a decedat joi seară, în spitalul Sant'Andrea din Roma, după două zile de comă ireversibilă.

Data şi locul funeraliilor a fost confirmată pentru agenţia Adnkronos de Antonio Adamo, pastorul bisericii valdeze din Piaţa Cavour, care va celebra partea evanghelică a slujbei ecumenice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici