Roma va decreta stare de catastrofă naturală în sudul ţării, din cauza incendiilor

Guvernul italian va decreta, în cursul reuniunii de vineri, stare de catastrofă naturală în regiunile afectate de incendii în ultimele zile, a anunţat joi un oficial.

1 afișare
Imaginea articolului Roma va decreta stare de catastrofă naturală în sudul ţării, din cauza incendiilor

Roma va decreta stare de catastrofă naturală în sudul ţării, din cauza incendiilor

Cabinetul condus de Romano Prodi a deblocat importante mijloace financiare pentru aceste regiuni, a adăugat Del Turco.

Potrivit unei confederaţii sindicale agricole, pagubele provocate până în prezent culturilor sunt estimate la aproximativ un miliard de euro, în timp ce o organizaţie internaţională de protejare a mediului WWF, a anunţat joi că "cel puin 4.500 de hectare de natură protejată au fost distruse".

Situaţia în ţară era net mai bună joi, a declarat totuşi protecţia civilă.

Parisul a trimis două avioane Canadair în Italia, pentru a participa la stingerea incendiilor, a declarat joi ambasadorul Franţei la Roma.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici