Români, implicaţi în activităţi frauduloase de strângere de bani în Finlanda

Poliţia finlandeză a identificat numeroase cazuri în care cetăţeni străini, între care mulţi români, s-au implicat în activităţi frauduloase de strângere de bani în numele unei comunităţi de surzi, relatează televiziunea publică YLE, în pagina electronică.

188 afișări
Imaginea articolului Români, implicaţi în activităţi frauduloase de strângere de bani în Finlanda

Români, implicaţi în activităţi frauduloase de strângere de bani în Finlanda (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre infractori a fost descoperit atunci când ţinta lui s-a dovedit a fi un angajat al Asociaţiei Finlandeze a Surzilor. Autorităţile susţin că au descoperit frauda în vara trecută, când au fost raportate aproximativ 80 de cazuri în diferite părţi ale ţării, cu o intensificare a activităţii în lunile de primăvară şi vară.

Autorii acestor infracţiuni provin în general din Europa de Est, predominant din România, potrivit datelor oferite de poliţie.

Poliţia suspectează că această activitate ar putea fi parte a unor operaţiuni infracţionale mai extinse şi este posibil să dureze de ceva vreme.

Asociaţia Surzilor a declarat că se teme că aceste fraude ar putea face publicul să îşi piardă încrederea în programul său legal de strângere de fonduri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici