- Home
- Externe
- ATENA, (15.05.2018, 06:59)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
România ar putea găzdui un proiect CERN privind iradierea tumorilor canceroase, după ce Grecia a refuzat programul de cercetare
Grecia a refuzat să găzduiască o Unitate de Iradiere a Tumorilor Canceroase, proiect dezvoltat de Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN), astfel că România, Albania, Bulgaria sau Muntenegru ar putea găzdui centrul de cercetare, informează presă elenă.
3274 afișări

România ar putea găzdui un proiect CERN privind iradierea tumorilor canceroase
Evangelos Gazis, profesor de fizică a particulelor la Universitatea Naţională Tehnică de la Atena şi membru al Comitetului Ştiinţific CERN, a declarat pentru cotidianul grec Kathimerini că Grecia a refuzat să investească în găzduirea unităţii CERN, informează portalul de ştiri GreekReporter.
Unitatea cuprinde un sistem de iradiere cu fascicule de protoni a tumorilor canceroase, cu rezultate extraordinare în cazul cancerelor primare, întrucât "ţinteşte centrul" tumorii, distrugând-o complet şi lăsând intacte celulele sănătoase din jurul ei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Uganda promulgă o lege anti-LGBTQ care include pedeapsa cu moartea
-
Tensiuni în nordul Kosovo după instalarea primarilor albanezi în funcţii
-
Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 96. Ucraina jură că se va răzbuna pe Rusia după ultimele bombardamente asupra Kievului
-
HOROSCOP 30 MAI 2023 - Berbecul nu trebuie să joace la sigur. Leul nu trebuie să-şi facă reputaţie de zodie încăpăţânată
Unitatea va fi găzduită de o ţară din zona Balcanilor care îşi asumă investiţia în acest proiect, aceasta urmând să aibă exclusivitatea utilizării acestei unităţi pentru toate statele din Peninsula Balcanică, Africa de Nord şi posibil Turcia. Valoarea investiţiei nu depăşeşte 100 de milioane de euro.
Astfel de unităţi sunt active de mai mulţi ani în Austria, Belgia, Franţa, Germania, Elveţia, Spania, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Polonia, SUA, Canada, Coreea de Sud, Ungaria, Cehia şi Slovacia.
Kostas Fotakis, adjunct al ministrului pentru Cercetare şi Inovaţie, a declarat că "valoarea unei astfel de investiţii este ridicată, cuplată cu stadiul experimental de eficacitate şi aplicabilitatea limitată a acestei metode".


Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO



ULTIMA ORǍ
vezi mai multe