România şi Bulgaria, puncte de tranzit în traficul de droguri

Traficanţii transatlantici de droguri preferă România şi Bulgaria ca puncte de tranzit pentru transporturile de cocaină datorită corupţiei, de aici putând mult mai uşor să distribuie narcoticele spre alte ţări UE, a declarat directorul Europol, citat de Helsingin Sanomat în ediţia electronică.

45 afișări
Imaginea articolului România şi Bulgaria, puncte de tranzit în traficul de droguri

România şi Bulgaria, puncte de tranzit în traficul de droguri, din cauza corupţiei- oficial (Imagine: Mediafax Foto)

Max-Peter Ratzel a declarat traficanţii de cocaină din America Latină nu mai aleg Portugalia sau Spania drept destinaţie finală a transporturilor de droguri din cauza controalelor stringente din ţările iberice.

El a precizat că traficanţii transportă acum marfa prin strâmtoarea Gibraltar în Marea Mediterană, apoi în Marea Neagră cu destinaţia România şi Bulgaria, ţări comunitare marcate de corupţie şi sărăcie. De aici, traficanţii pot distribui drogurile mult mai uşor spre alte ţări europene.

Ratzel a declarat că unul dintre motivele corupţiei generalizate în cele două ţări comunitare sunt salariile foarte mici ale poliţiştilor români şi bulgari.

"Chiar un ministru mi-a declarat că nu poate trăi din salariul său", a subliniat Ratzel.

Directorul Europol a recunoscut că extinderea UE a dus la creşterea mobilităţii infractorilor, dar direcţia nu este exclusiv dinspre est spre vest.

"Infractorii deştepţi se deplasează acum de la vest la est", a subliniat el, adăugând că experienţa acestora în traficul de droguri a fost împărtăşit şi delincvenţilor din estul Europei.

Ratzel a precizat că Europol a profitat, de asemenea, de extinderea UE, făcând referire la experienţa poliţiştilor ungari în privinţa infractorilor ruşi şi abilitatea acestora de a vorbi limba rusă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici