Românii arestaţi după violul de la Roma sunt ţinuţi în izolare

Cei şase români arestaţi după violarea unei italience de 21 de ani la periferia Romei sunt ţinuţi în celule izolate, pentru că riscă să fie agresaţi de ceilalţi deţinuţi italieni, iar avocaţii din oficiu au refuzat să le asigure apărarea legală de teama unor acte de răzbunare.

27 afișări
Imaginea articolului Românii arestaţi după violul de la Roma sunt ţinuţi în izolare

Românii arestaţi după violul de la Roma sunt ţinuţi în izolare (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit cotidianului Il Mattino, cei patru români suspectaţi de comiterea violului - Mirel Huma, Marcel Cristinel Coadă, precum şi fraţii Lucian şi Ciprian Trincă - au recunoscut faptele, însă unul dintre românii suspectaţi de favorizare neagă implicarea.

Violul a avut loc pe 22 ianuarie într-o zonă puţin circulată din Guidonia, o suburbie situată la periferia estică a Romei.

Pe fondul polemicii declanşate în Italia şi a violenţelor împotriva unor magazine româneşti, autorităţile au decis ţinerea celor şase români în celule separate, pentru a nu fi agresaţi de deţinuţii italieni.

În plus, cei şase avocaţi acordaţi din oficiu au refuzat să le ofere protecţie legală suspecţilor, probabil de teama eventualelor acte de violenţă din partea populaţiei.

Citeşte şi:

Unul dintre românii arestaţi după comiterea unui viol la Roma a recunoscut fapta

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici