Românii blocaţi în Gaza. Odobescu i-a cerut ministrului de externe din Egipt să sprijine evacuarea românilor din Fâşia Gaza

Ministrul de externe Luminiţa Odobescu a avut duminică o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe egiptean, Sameh Shoukri, în timpul căreia i-a cerut omologului său să sprijine evacuarea românilor din Fâşia Gaza, când punctul de frontieră de la Rafah va fi din nou funcţional.

156 afișări
Imaginea articolului Românii blocaţi în Gaza. Odobescu i-a cerut ministrului de externe din Egipt să sprijine evacuarea românilor din Fâşia Gaza

Românii blocaţi în Gaza. Odobescu i-a cerut ministrului de externe din Egipt să sprijine evacuarea românilor din Fâşia Gaza

În cadrul convorbirii, cei doi miniştri au exprimat îngrijorare faţă de situaţia umanitară critică din Fâşia Gaza şi au convenit coordonarea eforturilor pentru introducerea ajutorului umanitar în enclavă.

Totodată, miniştrii s-au referit la situaţia cetăţenilor români şi membrilor de familie care au solicitat sprijin în vederea evacuării din Fâşia Gaza.

„Cu acest prilej, ministrul român al afacerilor externe a solicitat sprijinul omologului egiptean pentru ca atunci când punctul de frontieră de la Rafah va fi din nou funcţional să trateze cu prioritate solicitările autorităţilor române de evacuare a cetăţenilor români”, se arată într-un comunicat al MAE.

De asemenea, Odobescu a reiterat faptul că Ministerul Afacerilor Externe este pregătit să asigure sprijinul consular în vederea evacuării în bune condiţii a cetăţenilor români şi membrilor de familie care au solicitat acest lucru.

„Oficialul egiptean a dat asigurări că autorităţile de la Cairo acordă o atenţie deosebită solicitării de evacuare a cetăţenilor români din Fâşia Gaza”, se mai arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici