Românii care erau la bordul pescadorului scufundat în Marea Adriatică probabil munceau ilegal

Cei trei români care se aflau la bordul pescadorului scufundat în Marea Adriatică munceau, cel mai probabil, ilegal, afirmă amiralul Francesco Saverio Ferrara, comandantul Căpităniei Portului Ancona şi directorul pentru operaţiuni maritime al regiunii italiene Marche.

184 afișări
Imaginea articolului Românii care erau la bordul pescadorului scufundat în Marea Adriatică probabil munceau ilegal

Românii care erau la bordul pescadorului scufundat în Marea Adriatică probabil munceau ilegal

"Este vorba de o tragedie atât de gravă cum nu am mai văzut în cariera mea", a declarat amiralul Ferrara, citat de publicaţia Corriere Adriatico.

"Dar această tragedie se putea evita", a adăugat amiralul italian, sugerând că cei trei marinari români aflaţi la bordul pescadorului Sparviero probabil lucrau ilegal.

Un român a murit, iar alţi doi sunt daţi dispăruţi după scufundarea unui pescador, joi, în Marea Adriatică, în largul coastelor Italiei. Pescadorul italian Sparviero - cu lungimea de 16 metri şi gabaritul de 16 tone - s-a scufundat joi în Marea Adriatică, în largul portului Civitanova Marche, în partea de centru-est a Italiei.

Doi marinari - un român şi un italian - au fost găsiţi morţi în urma naufragiului. Este vorba de românul Viorel George T., în vârstă de 19 ani, şi de italianul Michele F., în vârstă de 25 de ani. Alţi doi marinari români - Costel M., în vârstă de 35 de ani, şi Vasile S. (39 de ani) - sunt dispăruţi în urma accidentului. Paza de Coastă continuă căutarea celor doi români dispăruţi, care sunt consideraţi morţi. Căutările sunt îngreunate de marea agitată şi de vizibilitatea redusă din apă.

Doi marinari italieni - Leonardo C. (23 de ani) şi Leo A. (37 de ani) - au fost salvaţi.

Pescadorul s-a scufundat la două mile marine (patru kilometri) în largul portului Civitanova Marche, în Marea Adriatică. Potrivit concluziilor preliminare ale anchetei, nava s-a scufundat din cauza poziţionării inadecvate a încărcăturii, pe fondul unei mări agitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici