Ron DeSantis afirmă că aderarea Ucrainei la NATO nu este în interesul Statelor Unite

  • Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a declarat că se opune aderării Ucrainei la NATO, afirmând că nu crede că este în interesul securităţii Statelor Unite.
  • Ron DeSantis este înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Republican la funcţia de preşedinte al SUA.
785 afișări
Imaginea articolului Ron DeSantis afirmă că aderarea Ucrainei la NATO nu este în interesul Statelor Unite

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Nu cred că aderarea la NATO este în interesul nostru, după părerea mea", a declarat DeSantis în cadrul podcastului The Glenn Beck Program. "Tot ceea ce ar face ar fi să ne adauge mai multe obligaţii, aşa că, dacă adaugi mai multe obligaţii, atunci care sunt beneficiile pe care le primim în schimb?".

DeSantis a reiterat că nu crede că Statele Unite ar trebui să dea un "cec în alb" Ucrainei, cu excepţia cazului în care se foloseşte de pârghii pentru a duce conflictul la o concluzie, informează Bloomberg.

Declaraţiile lui DeSantis vin la două zile după ce Joe Biden s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care a cerut Congresului american să continue să sprijine armata ţării în lupta împotriva Rusiei. Administraţia a anunţat un pachet de asistenţă militară, acceptând totodată să furnizeze un număr mic de rachete ATACMS, o armă mult aşteptată de ucraineni, în ciuda reticenţei iniţiale a lui Biden.

Cu toate acestea, viitoarele runde de asistenţă vor trebui să fie aprobate de Congres după ce creditele existente se vor epuiza la sfârşitul lunii. Un grup influent de republicani din Camera Reprezentanţilor din SUA a criticat ideea continuării ajutorului, afirmând că SUA ar trebui să se concentreze pe întărirea frontierei americane.

Deşi Casa Albă a promis că va lupta pentru mai mult ajutor de război, nici Biden nu crede că acum este momentul potrivit pentru ca Ucraina să adere la NATO. "Nu cred că există o unanimitate în cadrul NATO cu privire la oportunitatea de a aduce sau nu Ucraina în familia NATO acum, în acest moment, în mijlocul unui război", a declarat Biden într-un interviu acordat în iulie la CNN.

Guvernatorul Floridei a primit critici la începutul acestui an din partea unor republicani de top după ce s-a referit la invazia Rusiei în Ucraina ca la o "dispută teritorială".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici