Rusia a adoptat o lege prin care vrea să importe 10 milioane de cetăţeni străini

  • Rusia a adoptat o lege privind dubla cetăţenie
  • Autorităţile de la Kremlin sunt de părere că circa 10 milioane de oameni din fostele republici sovietice ar putea aplica pentru un paşaport rusesc
  • Moscow Times scrie că este încă o încercare de a regla criza demografică a Rusiei
7488 afișări
Imaginea articolului Rusia a adoptat o lege prin care vrea să importe 10 milioane de cetăţeni străini

Rusia a adoptat o lege prin care vrea să-şi crească populaţia cu 10 milioane de cetăţeni

Parlamentul rus a adoptat o lege care prevede acordarea cetăţeniei ruse cetăţenilor străini, aceasta urmând să ajungă pe masa preşedintelui Vladimir Putin.
 
Potrivit Moscow Times, legea este o completare a celei privind cetăţenia rusă, care prevedea până acum renunţarea la cetăţenia deja existentă a respectivei persoane. Sursa citată mai scrie că autorii speră să atragă circa 10 milioane de oameni din fostele republici sovietice, cele mai multe din zona Asiei centrale, pentru a putea regla criza demografică.
 
Legea fost votată de toţi cei 302 parlamentari ai Dumei de Stat.
 
De asemenea, aceasta prevede că soţiile ori copiii cetăţenilor ruşi care locuiesc peste hotare ori ale celor care primesc cetăţenia să poata fi "naturalizaţi".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici