Rusia a adus un tren militar blindat în Ucraina din Crimeea

Un tren militar blindat rusesc, cu nouă vagoane, a fost mutat în regiunea ucraineană Kherson din Crimeea, potrivit unui videoclip postat pe reţelele de socializare.

5726 afișări
Imaginea articolului Rusia a adus un tren militar blindat în Ucraina din Crimeea

Sursa foto: Facebook

CNN a geolocalizat şi a verificat autenticitatea videoclipului. Acesta a fost postat pentru prima dată online de jurnalistul ucrainean Iuriy Butusov luni, dar a fost localizat incorect.

Un martor ocular a filmat trenul în timp ce trecea prin Novooleksiivka, Ucraina. Micul oraş Novooleksiivka se află la aproximativ 30 de kilometri nord-est de Crimeea, anexată de Rusia, şi la 55 de kilometri sud-vest de Melitopol, Ucraina, care se află în prezent sub ocupaţie militară rusă.

Înregistrarea video arată că trenul - cu litera "Z" pictată pe unele dintre vagoane - are cel puţin două vagoane cu tunuri.

În tren se află şi două vagoane cu platformă, dintre care unul pare să transporte un vehicul militar învelit.

Un reportaj video al postului de presă de stat rusesc Channel One din februarie 2020 a oferit un reportaj extins despre Baikal, unul dintre cele două trenuri blindate ale Rusiei. Nu este clar din materialul video dacă trenul văzut în Novooleksiivka este trenul Baikal.

Raportul susţinea că Baikal are la bord un dispozitiv de bruiaj al comunicaţiilor pentru a-şi păstra comunicaţiile secrete şi a nu-şi dezvălui locaţia. Baikal este, de asemenea, echipat cu tunuri antiaeriene, are pereţi groşi de 20 mm, pe lângă mitraliere şi posturi de lunetişti. De asemenea, are bucătărie şi sală de mese pentru echipajul trenului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici