Rusia a atacat Ucraina cu rachete nord-coreene. Prima rachetă lansată a ratat şi a ajuns într-un câmp din Ucraina / SUA: Este vorba de o "escaladare semnificativă şi îngrijorătoare"

Rusia a atacat Ucraina cu rachete balistice furnizate de Coreea de Nord. Casa Albă spune că Moscova ar putea furniza în schimb tehnologii avansate Phenianului.

14280 afișări
Imaginea articolului Rusia a atacat Ucraina cu rachete nord-coreene. Prima rachetă lansată a ratat şi a ajuns într-un câmp din Ucraina / SUA: Este vorba de o "escaladare semnificativă şi îngrijorătoare"

Rusia a atacat Ucraina cu rachete nord-coreene. Prima rachetă lansată a ratat şi a ajuns într-un câmp din Ucraina / SUA: Este vorba de o "escaladare semnificativă şi îngrijorătoare"

Rusia a început să folosească rachete balistice furnizate de Coreea de Nord pentru a ataca Ucraina, a declarat Casa Albă.

De asemenea, Washingtonul a afirmat că Rusia se află în discuţii cu Iranul pentru a cumpăra rachete balistice cu rază scurtă de acţiune. Evaluarea serviciilor de informaţii americane este că rachetele iraniene nu au ajuns încă în Rusia, dar că afacerea se va încheia în cele din urmă.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al SUA, John Kirby, a declarat joi că Rusia a lansat o rachetă balistică nord-coreeană în Ucraina pe 30 decembrie, dar aceasta a aterizat pe un câmp. Cu toate acestea, Kirby a declarat că forţele ruseşti au lansat mai multe astfel de rachete ca parte a unei salve mari pe 2 ianuarie, iar impactul lor nu a fost încă evaluat.

"Datorită, în parte, sancţiunilor şi controalelor noastre la export, Rusia a devenit din ce în ce mai izolată pe scena mondială, iar ei au fost forţaţi să caute echipamente militare în state cu mentalitate asemănătoare. Aşa cum am avertizat public, unul dintre aceste state este Coreea de Nord", a declarat Kirby reporterilor de la Casa Albă, adăugând că este vorba de o "escaladare semnificativă şi îngrijorătoare" a sprijinului acordat de Pyongyang Moscovei.

Kirby a declarat că raza de acţiune a rachetelor nord-coreene este de 900 km şi că, în schimbul armelor, se aşteaptă ca Rusia să furnizeze avioane de vânătoare, rachete sol-aer, vehicule blindate, echipamente de producţie de rachete balistice şi alte tehnologii avansate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici