Rusia a confirmat că va respecta acordul nuclear cu Iranul

Ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, a declarat luni, în cadrul unei întruniri cu omologul său din Moscova, că Rusia a confirmat că este pregătită să respecte acordul nuclear semnat cu Iranul, relatează site-ul agenţiei Reuters.

516 afișări
Imaginea articolului Rusia a confirmat că va respecta acordul nuclear cu Iranul

Rusia a confirmat că va respecta acordul nuclear

Zarif a fost citat aflându-se la o întrunire cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov în Moscova, în cadrul căruia au discutat despre măsurile pe care Rusia şi Iranul le vor lua pentru a salva îneţegerea nucleară, după ce Washingtonul a anunţat că se retrage din acord.

Preşedintele Iranului a catalogat decizia Statelor Unite de a se retrage din acordul atomic drept o ”încălcare a valorilor morale”.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici