Rusia a declarat că a doborât o dronă ucraineană în apropiere de Moscova

Rusia a declarat că a doborât o dronă ucraineană care zbura spre Moscova în primele ore ale zilei de luni, într-un incident care a perturbat din nou pentru scurt timp zborurile deasupra capitalei.

148 afișări
Imaginea articolului Rusia a declarat că a doborât o dronă ucraineană în apropiere de Moscova

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Autorităţile au raportat mai multe tentative de atacuri cu drone asupra Moscovei în ultima lună, dintre care câteva au forţat închiderea temporară a aeroporturilor, informează Reuters.

Dronele încearcă să treacă de apărarea aeriană a Moscovei din diferite unghiuri, cea de luni fiind doborâtă în regiunea Lyubertsy, la sud-est de capitală, potrivit Ministerului Apărării.

Agenţia de stat pentru aviaţie Rosaviatsia a declarat că trei aeroporturi au restricţionat temporar zborurile, dar ulterior au revenit la funcţionarea normală.

Moscova a raportat primele atacuri cu drone asupra capitalei la începutul lunii mai, când două au fost trase asupra Kremlinului, fără a provoca pagube. De atunci, acestea au devenit un eveniment frecvent.

Cele mai multe au fost interceptate de apărarea aeriană rusă, dar câteva au lovit clădiri dintr-un cartier de afaceri al capitalei.

Ucraina nu îşi asumă aproape niciodată responsabilitatea pentru loviturile de pe teritoriul rusesc, deşi oficialii de la Kiev şi-au exprimat adesea satisfacţia în legătură cu acestea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici