Rusia a lansat cinci rachete asupra localităţii ucrainene Zaporojie, trei persoane au fost ucise

Rusia a lansat vineri cinci rachete asupra oraşului Zaporojie, din sudul Ucrainei, ucigând cel puţin trei persoane şi avariind mai multe clădiri rezidenţiale şi o unitate industrială, a declarat guvernatorul regional.

319 afișări
Imaginea articolului Rusia a lansat cinci rachete asupra localităţii ucrainene Zaporojie, trei persoane au fost ucise

Rusia a lansat cinci rachete asupra localităţii ucrainene Zaporojie, trei persoane au fost ucise

"Ceea ce marchează atacurile de astăzi: mai întâi au fost două lovituri cu rachete, iar apoi, aproximativ 40 de minute mai târziu, au avut loc alte lovituri în acelaşi loc, chiar în momentul în care salvatorii, poliţia au început să lucreze", a declarat Ivan Fedorov, potrivit Reuters.

Treisprezece persoane au fost rănite, inclusiv un băiat de nouă ani, iar patru au fost spitalizate în stare gravă. Doi jurnalişti s-au numărat printre răniţi. Cel puţin trei blocuri de apartamente, 10 case, magazine şi o instalaţie industrială au fost avariate, a adăugat Ivan Fedorov.

Forţele aeriene ucrainene au emis o alertă de raiduri cu rachete balistice pentru această regiune, o parte din ea fiind ocupată de Rusia. Moscova a intensificat recent atacurile cu rachete balistice, care sunt mai greu de interceptat.

Regiunea nord-estică Harkov a fost, de asemenea, supusă unui atac aerian intens în cursul după-amiezii de vineri, potrivit oficialilor regionali. Nu au existat rapoarte imediate privind victime.

Pe de altă parte, armata ucraineană a doborât toate cele 13 drone folosite în atacul de peste noapte al Rusiei asupra regiunilor sudice, a anunţat Kievul.

Dronele Shahed au fost distruse deasupra regiunilor Zaporojie, Odesa şi Dnipropetrovsk.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
atacuri,
rachete,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici