Rusia a reintrodus forţe navale în Marea Mediterană, în apropierea Siriei

Autorităţile din Rusia au trimis mai multe fregate militare în Marea Mediterană prin Strâmtoarea Bosfor, fiind cea mai mare desfăşurare de forţe navale de la intrarea Rusiei în conflictul din Siria în anul 2015, relatează Reuters.

1662 afișări
Imaginea articolului Rusia a reintrodus forţe navale în Marea Mediterană, în apropierea Siriei

Rusia a reintrodus forţe navale în Marea Mediterană, în apropierea Siriei

Forţele navale ruseşti prezente momentan în Marea Mediterană, în apropierea Siriei, cuprind zece nave militare, majoritatea dotate cu rachete balistice Kalibr. Acestora li se vor alătura două submarine şi alte nave, care sunt pe drum spre Marea Mediterană.

Conform imaginilor de trafic aerian analizate, fregatele ruseşti Admiral Grigorovich şi Admiral Essen au trecut duminică prin Strâmtoarea Bosfor, spre Marea Mediterană.

Sâmbătă, fregata Pytlivy şi nava Nikolai Filchenkov au fost identificate navigând prin strâmtorile care conectează Marea Neagră de Marea Mediterană.

La începutul lunii august, corveta Vishny Volochek a ajuns în Marea Mediterană.

Ministrul Apărării din Rusia, Serghei Şoigu, a declarat marţi că armata rusă poartă discuţii cu liderii rebelilor din regiunea Idlib din Siria pentru a ajunge la un acord de pace.

Reintroducerea forţelor navale susţine ipoteza conform căreia preşedintele sirian Bashar al-Assad, susţinut de Rusia, doreşte să atace regiunea Idlib din nordul Siriei, ultima enclavă importantă controlată de rebeli.

Rusia a acuzat Statele Unite că îşi consolidează poziţiile militare din Orientul Mijlociu în vederea unui posibil atac al forţelor guvernamentale din Siria.

Conform publicaţiei Izvestia, Rusia are momentan cea mai mare prezenţă navală în Marea Mediterană de la intrarea acesteia în conflictul din Siria, în anul 2015.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici