Rusia a trimis în Ucraina cele mai noi tancuri. T-14 Armata, folosite pentru a trage asupra poziţiilor ucrainene

Rusia a început să folosească noile sale tancuri T-14 Armata pentru a trage asupra poziţiilor ucrainene, "dar nu au participat încă la operaţiuni de asalt direct", a relatat marţi agenţia de presă de stat RIA.

5518 afișări
Imaginea articolului Rusia a trimis în Ucraina cele mai noi tancuri. T-14 Armata, folosite pentru a trage asupra poziţiilor ucrainene

RIA a precizat că tancurile au fost dotate cu protecţie suplimentară pe flancuri, iar echipajele au fost supuse unei "coordonări de luptă" pe terenurile de antrenament din Ucraina, relatează Reuters.

Tancul T-14 are o turelă fără pilot, iar echipajul controlează de la distanţă armamentul dintr-o "capsulă blindată izolată situată în partea din faţă a carenei".

Tancurile au o viteză maximă pe şosea de 80 de kilometri pe oră, potrivit RIA.

În ianuarie, serviciile de informaţii militare britanice au raportat că forţele ruseşti din Ucraina au fost reticente în a accepta prima tranşă de tancuri din cauza "stării lor proaste".

Serviciile britanice au adăugat că orice desfăşurare a T-14 ar fi probabil "o decizie cu risc ridicat" pentru Rusia şi una luată în principal în scopuri propagandistice.

După 11 ani de dezvoltare, programul a fost afectat de întârzieri, de reducerea dimensiunii planificate a flotei şi de rapoarte privind probleme de fabricaţie, a declarat armata britanică

Kremlinul a ordonat producerea a 2.300 de tancuri, prezentate pentru prima dată în 2015, până în 2020, dar acest termen a fost ulterior extins până în 2025, potrivit presei ruse.

Agenţia de ştiri Interfax a raportat în decembrie 2021 că producătorul de stat Rostec a început producţia a aproximativ 40 de tancuri, cu o livrare anticipată după 2023.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici