Rusia acuză forţele ucrainene că au atacat deliberat un spital. 14 oameni ar fi murit

Ministerul rus al Apărării a acuzat sâmbătă forţele ucrainene de atacarea unui spital din regiunea Lugansk, în urma căreia 14 oameni ar fi murit şi 24 ar fi fost răniţi, transmite Reuters.

983 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză forţele ucrainene că au atacat deliberat un spital. 14 oameni ar fi murit

Sâmbătă dimineaţa, în oraşul Novoaidar, „forţele armate ucrainene au atacat în mod deliberat clădirea unui spital” cu un sistem de rachete cu lansare multiplă HIMARS de fabricaţie americană, a precizat ministerul într-un comunicat.

Conform acestuia, 14 persoane au fost ucise şi 24 au fost rănite. Este vorba de pacienţi şi de personal al spitalului.

„Un atac deliberat cu rachete asupra unei unităţi medicale civile active cunoscute este, fără îndoială, o crimă de război gravă din partea regimului de la Kiev”, a adăugat ministerul.

Nu a existat un răspuns imediat la acuzaţii din partea Ucrainei, iar Reuters nu a reuşit să verifice în mod independent informaţiile.

„Toţi cei implicaţi în planificarea şi executarea acestei crime vor fi găsiţi şi traşi la răspundere”, a mai transmis ministerul rus, care a precizat că medicii civili şi militari lucrau în spital de mai multe luni, tratând populaţia locală şi soldaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici