Rusia acuză Maria Britanie că planul de creştere a arsenalului nuclear al ţării nu este legal. Relaţia dintre Londra şi Moscova este ”aproape moartă”

  • Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie a acuzat guvernul britanic că şi-a încălcat angajamentele din tratatele internaţionale cu planul de creştere a arsenalului nuclear al ţării.
  • Demnitarul a declarat că relaţia politică dintre Moscova şi Londra este „aproape moartă.”
  • Tratatul privind neproliferarea armelor nucleare, pe care Marea Britanie l-a ratificat, a intrat în vigoare în 1970.
488 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză Maria Britanie că planul de creştere a arsenalului nuclear al ţării nu este legal.  Relaţia dintre Londra şi Moscova este ”aproape moartă”

Rusia acuză Maria Britanie că planul de creştere a arsenalului nuclear al ţării nu este legal. Relaţia dintre Londra şi Moscova este ”aproape moartă”

Ambasadorul Rusiei în Marea Britanie a acuzat guvernul britanic că şi-a încălcat angajamentele din tratatele internaţionale cu planul de creştere a arsenalului nuclear al ţării şi a declarat că relaţia politică dintre Moscova şi Londra este „aproape moartă”, relatează Reuters.
 
Într-o revizuire a politicii externe şi de apărare publicată marţi şi susţinută de prim-ministrul Boris Johnson, Marea Britanie a spus că trebuie să îşi mărească arsenalul nuclear în faţa ameninţărilor globale la adresa securităţii. 
 
Marea Britanie a declarat că va ridica limita superioară a stocului său de focoase nucleare la 260 de la 180. Acelaşi raport a clasificat şi Rusia drept „cea mai acută ameninţare la adresa securităţii noastre din regiunea euro-atlantică.”
 
Kremlinul a spus, la acea vreme, că regretă decizia luată de Marea Britanie pentru că ar dăuna stabilităţii internaţionale, în timp ce Ministerul rus de Externe a descris această mişcare ca o lovitură gravă dată controlului internaţional al armelor.
 
"Creşteţi numărul de focoase cu 40%. Aceasta reprezintă o încălcare a tratatului de neproliferare şi a multor alte acorduri care spun că acest lucru este posibil în cazul unui declin sau reducerea numărului de nucleare," a declarat Andrei Kelin, ambasadorul Rusiei în Marea Britanie, pentru postul de radio LBC.
 
Ambasadorul rus a mai spus că între Moscova şi Londra au rămas doar legături culturale şi economice, iar ultima dată când a vorbit cu ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a fost în decembrie 2019.
 
Tratatul privind neproliferarea armelor nucleare, pe care Marea Britanie l-a ratificat, a intrat în vigoare în 1970. Guvernul Regatului Unit a declarat că planurile sale nu încalcă pactul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici