Rusia acuză un nou caz de spionaj. Consulul Estoniei, arestat pentru obţinerea unor „documente clasificate”

  • Consulul Estoniei la Sankt Petersburg a fost arestat pentru obţinerea „documentelor clasificate”, au anunţat serviciile de securitate ruse.
  • Cazurile de spionaj s-au înmulţit în ultimii ani între Moscova şi Occident.
724 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză un nou caz de spionaj. Consulul Estoniei, arestat pentru obţinerea unor „documente clasificate”
Consulul Estoniei la Sankt Petersburg a fost arestat pentru obţinerea „documentelor clasificate”, au anunţat marţi (6 iulie) serviciile de securitate ruse (FSB) pe fondul unui număr tot mai mare de cazuri de spionaj între Moscova şi occidentali.
 
"FSB l-a arestat pe diplomatul şi consulul eston la Sankt Petersburg, Mart Lätte, în timp ce primea documente clasificate de la un cetăţean rus. Un astfel de gest este incompatibil cu statutul de angajat diplomatic şi este clar ostil faţă de Rusia. Se vor lua măsuri faţă de diplomatul străin în conformitate cu standardele de drept internaţional", au declarat serviciile de securitate, citate de Le Figaro.
 
Cazurile de spionaj s-au înmulţit în ultimii ani între Moscova şi Occident, deoarece tensiunile continuă să crească de la criza ucraineană şi anexarea Crimeei în 2014. 
 
În aprilie, consulul ucrainean la Saint-Petersburg, Alexander Sossoniouk, a fost arestat de FSB pentru că a încercat să obţină informaţii secrete şi i s-a cerut să părăsească teritoriul rus. Rusia a fost acuzată de mai multe cazuri de spionaj în mai multe ţări europene, care de fiecare dată au dus la expulzarea încrucişată a diplomaţilor.
 
Tensiunile sunt deosebit de mari în Europa, între Rusia şi Republica Cehă, care acuză Moscova că se află în spatele unor explozii mortale care au distrus un depozit de muniţii pe teritoriul său în 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici