Rusia afirmă că Ucraina a încercat să atace o navă rusă în apropierea principalelor gazoducte din Marea Neagră

Rusia a declarat că Ucraina a încercat fără succes să atace duminică o navă militară rusă cu şase drone de mare viteză, în timp ce nava rusă patrula principalele conducte de gaze naturale din Marea Neagră.

958 afișări
Imaginea articolului Rusia afirmă că Ucraina a încercat să atace o navă rusă în apropierea principalelor gazoducte din Marea Neagră

Sursa foto: Twitter

Nava 'Priazovye' efectua ceea ce Ministerul rus al Apărării a declarat că este "monitorizarea situaţiei şi asigurarea securităţii de-a lungul rutelor gazoductelor TurkStream şi Blue Stream în partea de sud-est a Mării Negre".
 
Ucraina a atacat în primele ore ale zilei de duminică, la aproximativ 300 km sud-est de Sevastopol, sediul flotei ruseşti din Marea Neagră, în peninsula Crimeea anexată de Rusia, a declarat Ministerul Apărării.
 
În momentul atacului, un avion american de supraveghere fără pilot RQ-4 Global Hawk se afla în zona centrală a Mării Negre, a precizat Ministerul Apărării.
 
"Nava 'Priazovye' a Flotei Mării Negre continuă să îşi îndeplinească sarcinile atribuite", a precizat ministerul apărării.
 
Rusia şi Turcia au lansat oficial TurkStream, cu o capacitate de 31,5 miliarde de metri cubi pe an, în ianuarie 2020. Conducta, care permite Moscovei să ocolească Ucraina ca rută de tranzit spre Europa, transportă gazele naturale ruseşti către sudul Europei prin Marea Neagră şi Turcia.
 
Gazoductul Blue Stream livrează gaze ruseşti în Turcia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici