Rusia ameninţă "arhitectura de pace a Europei", a afirmat Annalena Baerbock, ministrul german de Externe

Rusia generează o "ameninţare inacceptabilă" asupra "arhitecturii de pace a Europei", a afirmat vineri ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, în discursul rostit la Conferinţa pentru Securitate de la München, cerând Moscovei să reducă tensiunile la frontiera cu Ucraina.

500 afișări
Imaginea articolului Rusia ameninţă "arhitectura de pace a Europei", a afirmat Annalena Baerbock, ministrul german de Externe

"Primele semnale sunt doar licăriri de speranţă, de aceea sunt necesare acţiuni concrete", a afirmat Annalena Baerbock, potrivit publicaţiilor Der Spiegel şi Die Welt, îndemnând Rusia să diminueze numărul militarilor mobilizaţi la frontiera cu Ucraina.

"Prin această mobilizare de trupe, Rusia a generat o ameninţare inacceptabilă împotriva Ucrainei, dar şi împotriva tuturor, împotriva arhitecturii de pace a Europei. În acest context, această criză nu este o criză cu Ucraina, ci este o criză a Rusiei. Trebuie să spunem foarte clar că există riscul unui nou război în mijlocul Europei noastre", a adăugat ministrul german de Externe.

Annalena Baerbock a avertizat că Rusia riscă "sancţiuni fără precedent" în cazul unui atac asupra Ucrainei. "Vor fi consecinţe severe, financiare, politice şi economice", a insistat ministrul german de Externe, subliniind că Germania este pregătită să suporte costurile acestor acţiuni de penalizare, prin blocarea gazoductului Nord Stream 2.

Annalena Baerbock a exprimat disponibilitatea Germaniei de a se implica într-un "dialog serios" cu Rusia pe tema păcii şi securităţii Europei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici