Rusia ameninţă din nou cu arma nucleară. Conflictul ar fi la "un nivel complet nou" dacă Occidentul oferă Ucrainei arme mai puternice

Administraţia Vladimir Putin a avertizat joi cu privire la o escaladare a conflictului în Ucraina, dacă Occidentul oferă Kievului mai multe arme capabile să lovească Rusia.

1339 afișări
Imaginea articolului Rusia ameninţă din nou cu arma nucleară. Conflictul ar fi la "un nivel complet nou" dacă Occidentul oferă Ucrainei arme mai puternice

"Acest lucru este extrem de periculos, va însemna escaladarea conflictului la un nivel complet nou, ceea ce, desigur, nu va fi de bun augur din punctul de vedere al securităţii globale şi paneuropene", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor.

Avertismentul vine în ajunul unei reuniuni cheie a aliaţilor Kievului, în timp ce ţările occidentale iau în considerare trimiterea de arme mai puternice în Ucraina. Vineri, Statele Unite au convocat o reuniune a aliaţilor la baza aeriană din Ramstein, Germania, pentru o nouă rundă de discuţii privind susţinerea militară a Ucrainei, potrivit The Moscow Times.

Ambasadorul Rusiei la Washington acuză Statele Unite

Peskov a vorbit după ce ambasadorul Moscovei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a declarat că Rusia va riposta dacă Ucraina va folosi arme furnizate de Occident pentru a viza Rusia sau peninsula Crimeea, anexată de la Ucraina în 2014.

Ambasadorul a spus că retorica americană cu privire la Ucraina devine "din ce în ce mai beligerantă". Insistând că peninsula Crimeea face parte din Ucraina şi spunând că administraţia Zelenski poate folosi arme americane pentru a-şi proteja teritoriul, Washingtonul "împinge, în esenţă, regimul de la Kiev să comită acte teroriste în Rusia", a declarat Antonov.

Medvedev ameninţă cu războiul nuclear

Separat, fostul preşedinte Dmitri Medvedev a avertizat că sprijinul continuu al Occidentului pentru Ucraina ar putea duce la un război nuclear.

"O putere nucleară care pierde într-un război convenţional poate provoca izbucnirea unui război nuclear", a scris el. "Puterile nucleare nu au pierdut conflicte majore de care depinde soarta lor".

Comentariile lui Medvedev sunt în conformitate cu doctrina nucleară a Rusiei, susţine Peskov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici