Rusia anunţă arestarea a peste 100 de membri ai unui presupus grup neonazist susţinut de Ucraina / Kievul neagă

Autorităţile din Rusia au anunţat, luni, arestarea a peste 100 de membri ai unui grup neonazist care ar fi susţinut de Ucraina, în contextul tensiunilor cu statul vecin, care neagă însă orice implicare, informează cotidianul Le Figaro.

1833 afișări
Imaginea articolului Rusia anunţă arestarea a peste 100 de membri ai unui presupus grup neonazist susţinut de Ucraina / Kievul neagă

Rusia anunţă arestarea a peste 100 de membri ai unui presupus grup neonazist susţinut de Ucraina / Kievul neagă

Serviciul Federal de Securitate (FSB), în colaborare cu Ministerul rus de Interne au arestat în total "106 membri ai grupului MKU, (...), pentru a împiedica această organizaţie să comită acţiuni teroriste şi masacre", a comunicat FSB.

"Creat de cetăţeanul ucrainean Egor Krasnov, născut în anul 2000, grupul MKU acţionează sub egida serviciilor secrete ucrainene", susţine FSB.

Printre suspecţii reţinuţi în 37 de regiuni din Rusia figurează "trei administratori ai unor platforme de socializare online ale grupului, care instigau la acte de violenţă", precum şi doi membri acuzaţi că pregăteau comiterea de atacuri împotriva unităţilor de învăţământ", subliniază FSB.

Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) a comunicat că este vorba despre o "campanie mediatică" a Rusiei care are rolul discreditării Ucrainei, pe fondul tensiunilor bilaterale.

Un oficial din cadrul serviciilor de securitate ucrainene a declarat pentru Agenţia France-Presse că grupul MKU, fondat de activistul neonazist ucrainean Egor Krasnov, există, subliniind însă că "nu mai este activ în Ucraina".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici