Rusia anunţă că a depistat la oameni primele cazuri din lume de gripă aviară H5N8

  • Rusia anunţă că a descoperit primele cazuri de gripă aviară H5N8 la oameni. Acestea fiind primele cazuri din lume de gripă aviară H5N8 despistate la oameni
  • Autorităţile au trimis informaţii despre cele şapte cazuri depistate la muncitori la o fermă de păsări din sudul Rusiei către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a declarat sâmbătă Anna Popova ,şefa autorităţii de sănătate publică a ţării.
  • Din datele disponibile până acum nu există dovezi ale transmiterii H5N8 de la om la om.
74975 afișări
Imaginea articolului Rusia anunţă că a depistat la oameni primele cazuri din lume de gripă aviară H5N8

NEWS ALERT Rusia anunţă că a depistat primele cazuri de gripă aviară H5N8 din lume la oameni

„Nu se transmite de la persoană la persoană. Dar numai timpul va spune cât de curând viitoarele mutaţii îi vor permite să depăşească această barieră ”, a spus Anna Popova, şefa autorităţii de sănătate publică a ţării, relatează Bloomberg.

Descoperirea acestei tulpini „ne oferă tuturor, întregii lumi, timp pentru a ne pregăti pentru posibile mutaţii şi posibilitatea de a reacţiona în timp util şi de a dezvolta sisteme de testare şi vaccinuri”.

"Suntem în discuţie cu autorităţile naţionale pentru a colecta mai multe informaţii şi pentru a evalua impactul acestui eveniment asupra sănătăţii publice", a trasmis OMS.

Lucrătorii afectaţi de la ferma de păsări, unde a fost raportat un focar în rândul păsărilor în decembrie, au avut cazuri uşoare şi s-au recuperat, a spus Popova.

„Deşi infecţiile umane cu viruşi A (H5) sunt rare şi apar în general la persoanele expuse la păsări infectate bolnave sau moarte, ele pot duce la boli severe sau la moarte la oameni.” Şase din cele 14 cazuri de gripă aviară H5N6 la oameni raportate începând cu 2014 au fost fatale, a precizat OMS într-o postare din noiembrie 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici