Rusia anunţă că a finalizat testarea rachetei hipersonice Zircon. Putin spune că aceste arme sunt de neegalat

Rusia a finalizat testarea rachetei sale de croazieră hipersonice Zircon şi o va instala înainte de sfârşitul anului pe o nouă fregată a Flotei sale de Nord, a declarat miercuri un oficial militar de rang înalt.

1018 afișări
Imaginea articolului Rusia anunţă că a finalizat testarea rachetei hipersonice Zircon. Putin spune că aceste arme sunt de neegalat

Alexander Moiseyev, comandantul Flotei de Nord, a declarat că fregata Amiral Golovko va deveni prima care va fi înarmată cu normă întreagă cu Zircon, a relatat agenţia de ştiri TASS, citată de Reuters.

Preşedintele Vladimir Putin a descris Zirconul ca făcând parte dintr-o nouă generaţie de sisteme de armament de neegalat, care se deplasează cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului.

Rusia a suferit pierderi grele în timpul războiului său de trei luni din Ucraina, dar a continuat să organizeze teste de profil înalt ale celor mai noi rachete ale sale.

Ministerul Apărării a declarat săptămâna trecută că a testat cu succes o rachetă de croazieră Zircon de pe o navă din Marea Barents către o ţintă aflată la o distanţă de aproximativ 1.000 km în Marea Albă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici