Rusia anunţă exerciţii ale unităţilor Forţelor Balistice Strategice

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, miercuri, iniţierea unor exerciţii ale unităţilor militare din cadrul Forţelor Balistice Strategice, care deţin rachete nucleare, în contextul tensiunilor cu Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană, informează BBC News.

2123 afișări
Imaginea articolului Rusia anunţă exerciţii ale unităţilor Forţelor Balistice Strategice

Rusia anunţă exerciţii ale unităţilor Forţelor Balistice Strategice

Exerciţiile militare vor implica o nouă versiune a rachetelor balistice intercontinentale Iars, aflate în uz din 2007.

Ministerul rus al Apărării a comunicat că exerciţiile Forţelor Balistice Strategice vor avea loc în regiunea Ivanovo, situată în apropiere de Moscova, cu participarea a 1.000 de militari şi a peste 100 de vehicule.

Deşi Forţele Balistice Strategice se referă la rachetele nucleare, Ministerul rus al Apărării anunţă că în cursul acestor exerciţii nu vor fi lansate rachete, ci vor fi verificate doar modalităţile de poziţionare a sistemelor şi capabilităţile de protejare a acestora de atacuri.

Manevrele Forţelor Balistice Strategice au fost iniţiate imediat după ce Statele Unite au anunţat că vor furniza Ucrainei sisteme avansate de artilerie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici