Rusia anunţă retragerea unor trupe de la graniţa cu Ucraina. Ministerul rus al Apărării: Au fost efectuate exerciţii militare, conform planificării

  • Rusia anunţă retragerea unor trupe de la graniţa cu Ucraina înapoi la bazele lor.
  • Exerciţiile comune ruso-beloruse urmează să se încheie pe 20 februarie
8192 afișări
Imaginea articolului Rusia anunţă retragerea unor trupe de la graniţa cu Ucraina. Ministerul rus al Apărării: Au fost efectuate exerciţii militare, conform planificării

Rusia anunţă retragerea unor trupe de la graniţa cu Ucraina. Ministerul rus al Apărării: Au fost efectuate exerciţii militare, conform planificării

Unităţile din districtele militare de Sud şi Vest care şi-au încheiat misiunile au început deja să se îmbarce în transportul feroviar şi auto şi vor începe să se mute astăzi în garnizoanele lor. Unităţi separate vor defila pe jos ca parte a convoaielor militare. O serie de exerciţii de antrenament de luptă, inclusiv exerciţii, au fost efectuate conform planificării. Dar unele exerciţii sunt încă în desfăşurare. Forţele armate ruse continuă o serie de exerciţii la scară largă pentru pregătirea operaţională a trupelor şi forţelor. Practic toate districtele militare, flotele şi trupele aeropurtate participă", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.

Exerciţiile comune ruso-beloruse urmează să se încheie pe 20 februarie, scrie BBC

Rusia a poziţionat aproximativ 130.000 de soldaţi aproape de graniţa cu Ucraina, inclusiv aproximativ 30.000 de militari care participau la exerciţii militare în Belarus.

După cum relatează şeful biroului din Moscova al FT, pieţele interpretează acest lucru ca pe un semn de detensionare. Pentru alţi analişti, va fi prea devreme pentru a spune dacă acest lucru semnalează cu adevărat o schimbare.

Auzind că unele trupe ruseşti sunt mutate de la graniţa cu Ucraina, pieţele bursiere s-au calmat. Rubla rusă s-a consolidat şi faţă de dolar şi euro, ca răspuns la ştirile de la armata rusă.

În timp ce Moscova anunţă că retrage unele trupe de la graniţa cu Ucraina, purtătoarea de cuvânt Maria Zakharova a Ministerului rus de Externe a afirmat că: „15 februarie 2022 va intra în istorie ca ziua în care propaganda de război occidentală a eşuat. Au fost distruşi fără să fie tras un singur foc”.

Oficiali americani anonimi au declarat reporterilor săptămâna trecută că o invazie rusă ar putea avea loc chiar astăzi.

Rusia a adunat trupe în apropierea graniţelor Ucrainei de luni de zile, dar a susţinut că îşi poate muta forţele armate oriunde doreşte pe propriul său teritoriu.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici