Rusia ar putea declanşa un război împotriva Ucrainei, susţine un fost ambasador

Rusia ar putea declanşa un război împotriva Ucrainei, afirmă Iuri Cerbak, fostul ambasador ucrainean în SUA, într-un interviu acordat ziarului Glavred, relatează pagina online a RIA Novosti.

19 afișări
Imaginea articolului Rusia ar putea declanşa un război împotriva Ucrainei, susţine un fost ambasador

Rusia ar putea declanşa un război împotriva Ucrainei, susţine un fost ambasador (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui Iuri Cerbak, Rusia poate soluţiona în două moduri problemele legate de criza economică. Prima variantă ar fi cooperarea de la egal la egal cu Ucraina.

"A doua variantă, care nu poate fi exclusă, este următoarea. Liderii ruşi vor inventa noi motive pentru unirea societăţii care suferă din cauza crizei. În acest sens, Rusia ar putea decide să organizeze o campanie victorioasă, să învingă un fals inamic, iar Ucraina ar putea fi un inamic artificial", explică Cerbak.

Potrivit diplomatului, ultraconservatorii din conducerea Rusiei sunt favorabili unui război.

"Nu se poate şti dacă va fi preferată această variantă. Mi-aş dori ca acest scenariu să nu se concretizeze", adaugă fostul ambasador, observând în presa rusă o "campanie de propagandă" împotriva Ucrainei.

"Este vorba de o pregătire ideologică pentru argumentarea acţiunilor militare împotriva Ucrainei", explică Cerbak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici