Rusia ar putea întrerupe vineri furnizarea de gaze către Finlanda. Liderii finlandezi au declarat că ţara va solicita aderarea la NATO "fără întârziere"

Principalii politicieni finlandezi au fost avertizaţi că Rusia ar putea întrerupe vineri livrările de gaze către vecina Finlanda, a relatat joi ziarul local Iltalehti, citând surse anonime, conform Reuters.

13247 afișări
Imaginea articolului Rusia ar putea întrerupe vineri furnizarea de gaze către Finlanda. Liderii finlandezi au declarat că ţara va solicita aderarea la NATO "fără întârziere"

RRusia ar putea întrerupe vineri furnizarea de gaze către Finlanda. Liderii finlandezi au declarat că ţara va solicita aderarea la NATO "fără întârziere"

Ziarul nu a precizat de unde ar fi venit avertismentul, iar Reuters nu a putut verifica informaţia.

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto şi premierul Sanna Marin au declarat joi că Finlanda va solicita aderarea la NATO "fără întârziere", ceea ce a determinat Rusia să promită un răspuns.

Majoritatea gazului utilizat în Finlanda provine din Rusia, dar gazul reprezintă doar aproximativ 5% din consumul anual de energie al ţării.

Cu toate acestea, pierderea celei mai mari părţi a aprovizionării cu gaz ar însemna că giganţi industriali precum Neste şi Metsa, precum şi alte companii din industria forestieră, chimică şi alimentară ar trebui să găsească surse alternative de energie sau să îşi adapteze producţia.

La 5 mai, guvernul finlandez a declarat că este pregătit pentru posibilitatea ca vecinul său estic să întrerupă livrarea de gaze la sfârşitul lunii mai, ca răspuns la refuzul Finlandei de a se conforma cererilor Rusiei ca plăţile pentru gaz să fie făcute în ruble.

Având conexiuni directe prin conducte cu Rusia, Finlanda şi ţările baltice sunt mai dependente de gazul rusesc decât alte ţări europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici