Rusia ar urma să organizeze un referendum pentru independenţă în regiunile sudice ocupate

Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că plănuieşte să "falsifice" un referendum pentru independenţă în regiunile sudice parţial ocupate Kherson şi Zaporizhzhia, spunându-le ucrainenilor de acolo să nu dea informaţii personale forţelor de ocupaţie.

3963 afișări
Imaginea articolului Rusia ar urma să organizeze un referendum pentru independenţă în regiunile sudice ocupate

Rusia ar urma să organizeze un referendum pentru independenţă în regiunile sudice ocupate

Avertismentul a venit după ce primarul din Mariupol a acuzat Rusia că ascunde dovezile crimelor sale de război "barbare" prin îngroparea cadavrelor a până la 9.000 de civili într-o nouă groapă comună, acuzaţii susţinute de imagini din satelit ale companiei americane Maxar.

Preşedintele ucrainean a declarat într-un mesaj video: "Fiţi foarte atenţi la informaţiile pe care le furnizaţi invadatorilor. Şi dacă vă cer să completaţi nişte chestionare, să vă lăsaţi undeva datele paşaportului, ar trebui să ştiţi - acest lucru nu este pentru a vă ajuta. Acest lucru are ca scop falsificarea aşa-numitului referendum".

Orice tentativă de nouă anexare ar duce la noi sancţiuni puternice împotriva Rusiei, a spus el, ceea ce ar face ca "ţara voastră să fie la fel de săracă cum Rusia nu a mai fost de la războiul civil din 1917".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici