Rusia are dovezi ale atrocităţilor georgiene din Osetia de Sud

Rusia este în măsură să livreze cancelarului german Angela Merkel în timpul vizitei sale, vineri, la Soci, dovezi privind atrocităţile comise, potrivit Moscovei, de către Georgia în Osetia de Sud, a declarat ambasadorul rus la Berlin, într-un interviu.

23 afișări
Imaginea articolului Rusia are dovezi ale atrocităţilor georgiene din Osetia de Sud

Rusia are dovezi ale atrocităţilor georgiene din Osetia de Sud (Imagine: Mediafax/AFP)

Ambasadorul rus la Berlin a făcut această declaraţie într-un interviu acordat ziarului Bild, în ediţia de vineri.

"Trupele georgiene au ucis femei şi bărbaţi, au incendiat biserici unde se adăposteau fugari şi au distrus oraşe întregi. Putem aduce dovezi concrete", a afirmat ambasadorul Vladimir Kotenev, înainte de vizita lui Merkel la Soci, în sudul Rusiei.

Duminică, atunci când se va afla la Tbilisi, cancelarul va putea transmite preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili următorul mesaj din partea ruşilor: "Avem nevoie de o pace stabilă în Caucaz. Putem negocia, dar nu cu Saakaşvili", a subliniat Kotenev, într-un alt interviu acordat postului public de televiziune ZDF.

La Soci, "aşteptăm să fie purtate discuţii intense pe tema conflictului din Caucaz, dar şi despre subiecte internaţionale precum anunţul că Polonia şi Statele Unite au ajuns la un acord în privinţa instalării (elementelor scutului, n.red.) antirachetă în Polonia", a continuat ambasadorul.

"Avem un parteneriat strategic cu Germania pe care dorim să îl menţinem" şi "vom depune toate eforturile pentru a demonstra că agresorul a fost Saakaşvili şi nu trupele ruse", a subliniat el.

"Preşedintele (rus Dmitri, n. red.) Medvedev nu vrea să aducă un conflict în Uniunea Europeană. Dar vrea să demonstreze că ţările din estul UE nu ar şti să decidă politica rusă a Uniunii Europene", a precizat ambasadorul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici