Rusia aşteaptă propuneri concrete în privinţa scutului antirachetă

Rusia aşteaptă propuneri concrete din partea preşedintelui american, Barack Obama, pentru rezolvarea diferendelor privind planurile SUA de instalare în Europa a unor elemente ale sistemului defensiv antirachetă, a declarat, duminică, preşedintele rus, Dmitri Medvedev.

12 afișări
Imaginea articolului Rusia aşteaptă propuneri concrete în privinţa scutului antirachetă

Președintele rus Dmitri Medvedev

"Contez pe faptul că noua administraţie americană se va arăta mai creativă în privinţa acestui subiect şi se va comporta într-un mod mai prietenesc", a declarat Medvedev, într-un interviu acordat presei spaniole şi publicat pe site-ul Kremlinului.

"Am primit deja semnale pozitive din partea colegilor noştri americani. Aştept ca aceste semnale pozitive să se transforme în propuneri concrete", a adăugat el.

Preşedintele rus şi-a exprimat speranţa că subiectul va fi discutat în cursul primei sale întâlniri cu Obama, care va avea loc în timpul summitului G20 din 2 aprilie.

Planurile americane prevăd instalarea unei staţii radar şi a unor rachete de interceptare în Cehia şi Polonia, însă administraţia preşedintelui Barack Obama a promis că va reanaliza proiectul.

Rusia consideră că scutul antirachetă reprezintă o ameninţare la adresa securităţii sale şi se opune categoric instalării acestuia în Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici