Rusia avertizează că Statele Unite pregătesc o nouă intervenţie în Siria

Anunţul Statelor Unite potrivit căruia Siria intenţionează să folosească arme chimice este un pretext din partea Washingtonului pentru o nouă intervenţie în Siria, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, informează site-ul agenţiei Tass.

1617 afișări
Imaginea articolului Rusia avertizează că Statele Unite pregătesc o nouă intervenţie în Siria

Rusia avertizează că Statele Unite pregătesc o nouă intervenţie în Siria (Imagine: Hepta)

Diplomatul consideră că informaţiile oferite în presa americană, susţinute de Franţa şi Marea Britanie, că Siria pregăteşte un atac chimic fac parte dintr-un scenariu tradiţional care a mai fost folosit în mai multe ţări.

"În 2013, provocarea privind presupusa utilizare a armelor chimice a fost un pretext pentru o intervenţie directă a Occidentului în Siria. Doar poziţia decisivă a Rusiei a salvat situaţia. În aprilie 2017, după presupusul incident privind folosirea armelor chimice în Khan Sheikhoun din Siria, actuala administraţie americană nu a fost deloc suprinzătoare şi a folosit scenariul din 2013 (privind intervenţia în Siria), efectuând un atac asupra unui stat suveran", a declarat Zaharova.

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei de la Moscova consideră că promovarea intensă a informaţiei că forţele regimului Assad pregătesc un nou atac cu arme chimice reprezintă "precursorul unei noi intervenţii americane în Siria", subliniind că toate indiciile sunt către acest plan.

"Scenariul va fi acelaşi: un incident se produce pe un teritoriu controlat de militari, iar civilii devin victime. Aşa-numita opoziţie - adică islamiştii, care de fapt nu diferă mult de Stat Islamic şi de Al- Qaeda, dar care primesc asistenţă din partea SUA şi a aliaţilor - va anunţa o altă <<crimă a regimului>>", a mai spus Zaharova.

Maria Zaharova a mai precizat că Rusia a primit informaţii că rebelii sirieni au fabricat materiale video pentru a acuza regimul de la Damasc de plănuirea unui atac chimic.

"Situaţia actuală aminteşte de provocări militare la scara largă îndreptate nu numai împotriva autorităţilor siriene, dar şi împotriva Rusiei. Menţionez crimele în masă asupra cetăţenilor sirieni prin intermediul bombardamentelor din Raqqa şi din alte oraşe, precum şi atacul cu rachete asupra bazei aeriene Shayrat din 7 aprilie", a declarat Zaharova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici