Rusia cere clarificări Iranului, după arestarea jurnalistei ruse în Teheran

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, l-a convocat vineri pe ambasadorul Iranului în Rusia pentru a cere clarificări în ceea ce priveşte arestarea, la Teheran, a jurnalistei ruse Iulia Iuzik, conform unui comunicat al purtătoarei de cuvânt a ministrului, citat de agenţia Reuters.

1474 afișări
Imaginea articolului Rusia cere clarificări Iranului, după arestarea jurnalistei ruse în Teheran

Rusia cere clarificări Iranului, după arestarea jurnalistei ruse în Teheran

Ministrul de Externe al Rusiei l-a convocat vineri pe şeful diplomaţiei iraniene la Moscova pentru a clarifica circumstanţele în care jurnalista rusă Iulia Iuzik a fost arestată miercuri la Teheran.

„Din cauza reţinerii, la Teheran, a cetăţenei de origine rusă Iulia Iuzik, ambasadorul Iranului a fost invitat la Ministerul de Externe pentru a facilita o clarificare rapidă a circumstanţelor în care a avut loc incidentul şi a drepturilor de protecţie a cetăţenilor ruşi”, a comunicat purtătoarea de cuvânt a ministrului Lavrov, Maria Zakharova, prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Autorităţile iraniene nu au informat încă, în mod oficial, ambasada Rusiei în Iran în legătură cu arestarea jurnalistei. Incidentul a fost făcut publilc de către fiica Iuliei Iuzik prin intermediul unei postări pe reţeaua Facebook; conform declaraţiei acesteia, mama ei a fost arestată pe data de 3 octombrie.

În ceea ce priveşte motivele care au dus la arestarea femeii, membrii familiei acesteia au informat că jurnalista ar fi fost acuzată de colaborarea cu serviciile de securitate ale Israelului.

Taguri:
rusia,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici