Rusia cere explicaţii Londrei privind percheziţionarea unui avion rus de pasageri. Moscova avertizează cu măsuri similare

Ministerul Transporturilor de la Moscova cere explicaţii Marii Britanii în legătură cu un avion de pasageri al companiei aeriene ruse Aeroflot care a fost percheziţionat vineri la aeroportul Heathrow din Londra şi avertizează că ar putea lua măsuri similare la adresa firmelor aeriene britanice.

2423 afișări
Imaginea articolului Rusia cere explicaţii Londrei privind percheziţionarea unui avion rus de pasageri. Moscova avertizează cu măsuri similare

Rusia cere explicaţii Londrei privind percheziţionarea unui avion rus de pasageri. Moscova avertizează cu măsuri similare

"Dacă nu există nicio explicaţie, partea rusă va considera că acţiunile împotriva avionului nostru sunt ilegale şi îşi rezervă, de asemenea, dreptul de a lua măsuri similare împotriva companiilor aeriene britanice", se arată într-un comunicat emis sâmbătă de Ministerul Transporturilor de la Moscova, informează site-ul cotidianului The Independent.

Ambasada Rusiei la Londra a acuzat autorităţile britanice că au percheziţionat vineri un avion rus de pasageri care efectua un zbor regulat pe ruta Moscova-Londra.

Oficiali diplomatici ruşi au transmis că autorităţile britanice au încercat iniţial să cerceteze aeronava fără să permită echipajului să fie de faţă, însă în cele din urmă au permis prezenţa căpitanului.

Acţiunile părţii britanice în legătură cu avionul rusesc Aeroflot blocat temporar pe aeroportul Heathrow din Londra sunt contrare practicii internaţionale privind percheziţionare avioanelor, a declarat un purtător de cuvânt al companiei aeriene de stat Aeroflot, citat de agenţia Tass.

"În acest moment, nu avem altă explicaţie decât aceea că incidentul de la Heathrow este într-un fel sau altul legat de politica ostilă pe care guvernul britanic a adoptat-o în privinţa Rusiei", a comunicat Ambasada Rusiei, făcând referire la valul de expulzări de diplomaţi ruşi şi occidentali în urma atacului neurotoxic de la Salisbury, atribuit Moscovei. Rusia însă neagă acuzaţiile că ar fi implicată în cazul fostului spion rus Serghei Skripal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici