Rusia cere informaţii despre apelurile telefonice de la bordul avionului prezidenţial polonez

Anchetatorii ruşi au cerut informaţii despre apelurile telefonice efectuate şi primite la bordul avionului prezidenţial polonez înaintea prăbuşirii sale, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului de investigaţie al Procuraturii ruse, relatează Interfax, citat de Kyiv Post în ediţia online.

16 afișări
Imaginea articolului Rusia cere informaţii despre apelurile telefonice de la bordul avionului prezidenţial polonez

Rusia cere informaţii despre apelurile telefonice de la bordul avionului prezidenţial polonez (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ancheta privind prăbuşirea avionului Tu-154M în apropiere de Smolensk continuă şi toate documentele sunt analizate. În special, ne aşteptăm ca partenerii noştri polonezi să ne furnizeze documente referitoare la apelurile şi mesajele telefonice primite pe telefoane la bordul avioanelor, inclusiv la bordul Tu-154M", a precizat Vladimir Markin.

Preşedintele Comitetului interstatal de aviaţie, Tatiana Anodina, le-a cerut autorităţilor poloneze să ofere specialiştilor ruşi informaţii despre conversaţiile efectuate prin intermediul telefoanelor mobile la bordul avionului.

"Comisia analizează în prezent influenţa pe care ar fi putut s-o aibă telefoanele mobile. Cu siguranţă, comisia are nevoie de informaţii referitoare la aceste conservaţii. Rusia a aprobat cererea Poloniei de a-i preda aceste telefoane mobile şi sperăm ca Polonia să ne furnizeze informaţii despre conservaţiile făcute cu ajutorul lor", a declarat miercuri Anodina în cadrul unei conferinţe de presă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici