Rusia cere SUA să dea dovadă de reţinere în legătură cu testele balistice nord-coreene

Rusia cere SUA şi aliaţilor americani din nord-estul Asiei să nu intensifice exerciţiile şi desfăşurarea de sisteme de armament, ca reacţie la testele balistice efectuate de forţele regimului de la Phenian.

1987 afișări
Imaginea articolului Rusia cere SUA să dea dovadă de reţinere în legătură cu testele balistice nord-coreene

Rusia cere SUA să dea dovadă de reţinere în legătură cu testele balistice nord-coreene

"Desigur că suntem de părere că această activitate nu este benefică pentru obiectivul major - soluţionarea pe cale politică a chestiunii denuclearizării Peninsulei coreene", a declarat Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, potrivit Tass.

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică, a anunţat armata sud-coreeană, informează site-ul agenţiei de ştiri Yonhap.

Racheta nord-coreeană a parcurs aproximativ 500 de kilometri. Oficialii sud-coreeni analizeaza tipul de proiectil şi traiectoria sa de zbor, adăugând că este puţin probabil să fie vorba despre o rachetă balistică intercontinentală.

Regimul de la Phenian a încercat cel puţin zece lansări de rachete balistice, din luna ianuarie, când preşedintele american Donald Trump a preluat mandatul.

Ca urmare a testelor balistice nord-coreene, Seulul a convenit cu Washingtonul în privinţa instalării sistemului antirachetă Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) în Coreea de Sud, care a devenit operaţional la începutul lunii mai.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici