Rusia: Circa 35.000 de păsări au murit din cauza gripei aviare la o fermă din sud

Aproximativ 35.000 de păsări au murit din cauza gripei aviare la o fermă din regiunea Rostov (în sudul Rusiei), a declarat marţi Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de presa locală.

1 afișare
Imaginea articolului Rusia: Circa 35.000 de păsări au murit din cauza gripei aviare la o fermă din sud

Rusia: Circa 35.000 de păsări au murit din cauza gripei aviare la o fermă din sud

Potrivit "rezultatelor preliminare" ale testelor efectuate este vorba de "virusul H5N1", potenţial periculos pentru oameni, a precizat un oficial al ministerului din regiunea Rostov, Marina Abramcenko, citată de agenţia RIA Novosti.

În zona din jurul fermei Guliai-Borisovskaia, afectată de virus şi care numără în total 500.000 de păsări, au fost luate măsuri de carantină, a adăugat aceasta.

Virusul gripei aviare H5N1 a fost identificat în septembrie într-o crescătorie din regiunea Krasnodar (din sudul Rusiei), unde au murit 400 de păsări.

Rusia a restricţionat importurile de păsări vii, de ouă şi produse derivate din Polonia, după publicarea informaţiilor oficiale referitoare la descoperirea focarelor de gripă aviară din această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici