Rusia compară atacurile ucrainene cu drone asupra Moscovei cu atentatele teroriste de la 11 septembrie

Atacul ucrainean cu drone asupra Moscovei, care a avut loc peste noapte, a fost comparat de un oficial rus cu atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001.

784 afișări
Imaginea articolului Rusia compară atacurile ucrainene cu drone asupra Moscovei cu atentatele teroriste de la 11 septembrie

Sursa: AP / Mediafax Foto

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că metodele folosite de Kiev sunt similare cu cele folosite de Al-Qaeda asupra World Trade Center.

"Să ne uităm la un alt exemplu: atacul de la 11 septembrie 2001 asupra Turnurilor Gemene. Acesta a provocat un număr enorm de victime, dar metodele au fost aceleaşi", a declarat ea la postul de televiziune Soloviev Live.

"Districtul Moscow City este un zonă civilă, care găzduieşte doar birouri şi un centru de afaceri, alături de spaţii de locuit, un număr mare de apartamente rezidenţiale, precum şi clădiri administrative civile care nu au nicio legătură cu armata. Vedem aceeaşi imagine acum, ca şi cum s-ar repeta", a adăugat Zaharova, conform Sky News.

Anterior, autorităţile ruse au declarat că două dintre cele trei drone au fost doborâte deasupra capitalei, una dintre ele trecând de apărarea antiaeriană şi avariind o clădire înaltă, care a fost, de asemenea, lovită într-un atac similar duminică.

Nu au fost raportate victime. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici