Rusia condamnă vehement bombardamentele efectuate de SUA în Siria

  • Administraţia Vladimir Putin condamnă în termeni duri bombardamentele efectuate de SUA în Siria
  • MAE rus: "Condamnăm vehement aceste acţiuni. Cerem respectarea necondiţionată a suveranităţii Siriei"
  • Cel puţin o persoană a murit, iar altele au fost rănite în urma raidurilor aeriene americane împotriva unor grupuri islamiste proiraniene din Siria
5594 afișări
Imaginea articolului Rusia condamnă vehement bombardamentele efectuate de SUA în Siria

FOTO: Vladimir Putin / Sursa: Profimedia

Administraţia Vladimir Putin a condamnat vehement, vineri, bombardamentele efectuate de Statele Unite asupra unor poziţii ale grupurilor islamiste proiraniene din Siria, soldate cu cel puţin un mort şi numeroşi răniţi.

"Condamnăm vehement aceste acţiuni. Cerem respectarea necondiţionată a suveranităţii Siriei şi a integrităţii teritoriale a acestei ţări", a declarat Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, conform agenţiei Reuters. Rusia şi Iranul sunt principalii susţinători internaţionali ai Administraţiei Bashar al-Assad.

Cel puţin un militant islamist a fost ucis, iar alţii au fost răniţi în raidurile aeriene americane efectuate în zona Boukamal din Siria, au declarat surse militare citate de agenţia Associated Press.

Statele Unite au atacat, în cursul nopţii de joi spre vineri, poziţii militare din Siria ale unor grupuri islamiste proiraniene, ca reacţie la atacurile cu rachete care au vizat obiective americane din Irak. "Raidurile aeriene au distrus mai multe poziţii situate la un punct de control utilizat de grupuri militante susţinute de Iran, inclusiv Kait'ib Hezbollah şi Kait'ib Sayyid al Shuhada. Această ripostă militară proporţionată a fost efectuată alături de măsuri diplomatice, inclusiv consultări cu parteneri din coaliţie. Operaţiunea transmite un mesaj clar: preşedintele Joe Biden va acţiona pentru protejarea personalului militar american. În acelaşi timp, am acţionat în mod deliberat pentru a reduce tensiunile în estul Siriei şi Irak", a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

În ultimele două săptămâni, obiective americane din Irak, inclusiv Ambasada SUA din Bagdad, au fost vizate de atacuri cu rachete, atribuite unor grupuri islamiste proiraniene. Un civil american a fost ucis, iar alţii au fost răniţi în atacuri.

Bombardamentele americane intervin în contextul în care Statele Unite şi Iranul depun eforturi pentru relansarea negocierilor pe tema Acordului nuclear iranian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici