Rusia consideră "absolut inacceptabile" ingerinţele Statelor Unite în America Latină

Rusia consideră "absolut inacceptabile" ingerinţele Statelor Unite în afacerile interne ale unor ţări latino-americane, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după întrevederea cu omologul său bolivian, David Choquehuanca.

5008 afișări
Imaginea articolului Rusia consideră "absolut inacceptabile" ingerinţele Statelor Unite în America Latină

Rusia consideră "absolut inacceptabile" ingerinţele Statelor Unite în America Latină (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

"Procesele democratice constituţionale trebuie respectate în totalitate în orice stat; ingerinţele din exterior şi tentativele de influenţare a proceselor democratice sunt absolut inacceptabile", a declarat Serghei Lavrov, citat de site-ul agenţiei Tass.

Întrebat cum comentează acuzaţiile Washingtonului că Rusia ar acţiona împotriva intereselor SUA în America de Sud, Serghei Lavrov a precizat: "Nu aş vrea să comentez. Probabil că aceste concluzii sunt rezultatul propriei imoralităţi".

Relaţiile Statelor Unite cu administraţiile din Venezuela şi Bolivia sunt tensionate de mulţi ani. Administraţia Barack Obama încearcă, de circa doi ani, să normalizeze relaţiile cu regimul din Cuba, un aliat tradiţional al Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici