Rusia consideră că presupusul atac chimic din Siria este "o provocare plănuită de mult"

Suspiciunile privind atacul cu arme chimice din regiunea Damasc reprezintă "o provocare plănuită de mult timp", acuză Rusia, unul dintre principali aliaţi ai regimului Bashar Al-Assad.

520 afișări
Imaginea articolului Rusia consideră că presupusul atac chimic din Siria este "o provocare plănuită de mult"

Rusia consideră că presupusul atac chimic din Siria este "o provocare plănuită de mult" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Toate aceste informaţii ne fac să credem că exista o provocare plănuită de mult timp", a comunicat Ministerul rus de Externe.

Armata siriană a dezminţit categoric utilizarea de arme chimice la periferia oraşului Damasc.

Opoziţia siriană susţine că forţele subordonate regimului Bashar Al-Assad au utilizat arme chimice în apropiere de Damasc, atacul soldându-se, potrivit insurgenţilor, cu 1.300 de morţi.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi un conflict armat între forţele insurgente ale opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar Al-Assad. Bilanţul confruntărilor este, potrivit estimărilor ONU, de cel puţin 100.000 de morţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici