Rusia declară că este „îngrijorată” de numărul tot mai mare de civili ucişi în timpul protestelor din Myanmar

  • Kremlinul a anunţat luni, 29 martie, că dezaprobă represiunea sângeroasă a protestelor pro-democraţie din Birmania.
  • Kremlinul a făcut aceste declaraţii deoarece Rusia este suspectată că menţine relaţii strânse cu autorităţile birmane.
  • Armata din Myanmar a alungat-o din fruntea guvernului civil pe Aung San Suu Kyi şi de atunci a suprimat toate protestele care cereau revenirea la democraţie şi eliberarea foştilor lideri.
459 afișări
Imaginea articolului Rusia declară că este „îngrijorată” de numărul tot mai mare de civili ucişi în timpul protestelor din Myanmar

Foto: Profimedia

Kremlinul a anunţat luni, 29 martie, că dezaprobă represiunea sângeroasă a protestelor pro-democraţie din Birmania, îngrijorându-se de numărul „în creştere de decese în rândul civililor,” relatează Le Figaro.
 
"Avem relaţii de lungă durată şi destul de constructive cu Myanmar, dar nu înseamnă că aprobăm evenimentele tragice care au loc în ţară," a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitry Peskov. De asemenea, el a condamnat „creşterea numărului de victime în rândul populaţia civile după noi demonstraţii înecate în sânge în acest weekend.”
 
Kremlinul a făcut aceste declaraţii deoarece Rusia este suspectată că menţine relaţii strânse cu autorităţile birmane.
 
Şeful juntei, generalul Min Aung Hlaing, l-a primit sâmbătă, 27 martie, pe viceministrul rus al Apărării, Alexandre Fomine, în timpul unei cine în aer liber cu alţi demnitari. Fomin a participat, de asemenea, şi la o paradă militară în aceeaşi zi, la care au fost folosite vehicule şi dispozitive fabricate în Rusia, inclusiv tancuri şi avioane de luptă.
 
Într-o declaraţie a Ministerului Apărării rus, publicată vineri, 26 martie, Alexandre Fomine a estimat că Birmania este "un aliat de încredere şi un partener strategic" în Asia de Sud-Est şi a spus că doreşte să "aprofundeze" cooperarea militară între cele două ţări. 
 
Luni, 29 martie, manifestanţii birmani au ieşit din nou pe străzi în zorii zilei, în ciuda represiunii din weekend, condamnată puternic de comunitatea internaţională. Violenţele de sâmbătă, 27 martie, au lăsat în urmă cel puţin 107 morţi, inclusiv câţiva copii. A fost cea mai sângeroasă zi de la lovitura de stat dată de armată pe 1 februarie 2021.
 
Armata din Myanmar a alungat-o din fruntea guvernului civil pe Aung San Suu Kyi şi de atunci a suprimat toate protestele care cereau revenirea la democraţie şi eliberarea foştilor lideri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici