Rusia denunţă "reacţia nervoasă" a Statelor Unite după incidentul din Marea Baltică

Rusia nu înţelege "reacţia nervoasă" a Statelor Unite la incidentul din Marea Baltică, anunţă Ministerul rus al Apărării, explicând că avioanele ruse se aflau în zona internaţională şi au evitat distrugătorul american.

2465 afișări
Imaginea articolului Rusia denunţă "reacţia nervoasă" a Statelor Unite după incidentul din Marea Baltică

Rusia denunţă "reacţia nervoasă" a Statelor Unite după incidentul din Marea Baltică (Imagine AFP / Mediafax Foto)

"Ca să fim sinceri, nu înţelegem reacţia nervoasă a colegilor noştri americani", a declarat colonelul Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, citat de NBC News.

"Se poate observa clar în imagini că piloţii ruşi au executat o manevră de evitare şi îndepărtare de distrugător, respectând toate procedurile de siguranţă în apele internaţionale", a spus oficialul rus.

Un oficial de la Pentagon a catalogat manevrele avioanelor ruse drept "nesigure" şi "lipsite de profesionalism".

Două avioane de vânătoare ruse s-au apropiat în mod agresiv, de mai multe ori în ultimele zile, de distrugătorul american USS Donald Cook, în Marea Baltică, acuză oficiali din cadrul Departamentului Apărării din Statele Unite, informează USA Today şi Fox News.

Două avioane ruse de tip Suhoi Su-24 au survolat la joasă altitudine distrugătorul american Donald Cook, afirmă un oficial militar american care a preferat să rămână anonim.

Conform altui oficial, avioanele ruse au zburat la doar 30 de metri pe deasupra navei militare americane, care efectua exerciţii cu state aliate în Marea Baltică.

Din cauza incidentului, un exerciţiu care prevedea aterizarea unor elicoptere pe nava americană a fost întrerupt. Incidentele, produse duminică, luni şi marţi, sunt "practic simulări ale unui atac", a denunţat un oficial american.

Potrivit Fox News, în momentul producerii incidentelor distrugătorul american efectua exerciţii comune cu Polonia într-o zonă internaţională din Marea Baltică. Comandantul navei americane a ordonat suspendarea exerciţiilor din raţiuni de securitate. Distrugătorul USS Donald Cook s-a aflat vineri în portul polonez Gydnia. Nava a fost trimisă în Marea Baltică în cadrul măsurilor luate de NATO pentru garantarea securităţii statelor central şi est europene, pe fondul acţiunilor Rusiei. Moscova denunţă acumularea capacităţilor militare NATO în apropierea frontierelor Rusiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici