Rusia discută cu Marea Britanie pentru convocarea unei reuniuni speciale a Consiliului de Securitate ONU

Serghei Verşinin, adjunct al ministrului rus de Externe, s-a întâlnit vineri cu Deborah Bronnert, ambasadorul britanic la Moscova, pentru a discuta despre iniţiativa Moscovei de a organiza un summit al membrilor permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU.

1095 afișări
Imaginea articolului Rusia discută cu Marea Britanie pentru convocarea unei reuniuni speciale a Consiliului de Securitate ONU

Rusia discută cu Marea Britanie pentru convocarea unei reuniuni speciale a Consiliului de Securitate ONU

"Cei doi oficiali au schimbat opinii despre probleme mondiale şi regionale, inclusiv despre iniţiativa Rusiei de organizare a unui summit al celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU şi despre cooperarea în sensul protejării climei", a comunicat vineri Ministerul de Externe de la Moscova, citat de agenţia Tass.

Întrevederea a fost organizată la iniţiativa părţii britanice.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a propus în ianuarie organizarea unei reuniuni a liderilor celor cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU - Rusia, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie şi China.

Conform ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Interfax, Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, a acceptat propunerea lui Vladimir Putin de organizare a unei reuniuni speciale a Consiliului de Securitate ONU.

Un oficial de rang înalt de la Washington a declarat săptămâna trecută că Donald Trump vrea să aibă o întâlnire cu liderii Rusiei, Chinei, Marii Britainii şi Franţei pentru a discuta despre controlul armamentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici