Rusia exclude posibilitatea revenirii Crimeei în Ucraina: Este regiune a Federaţiei Ruse, teritoriu rus

Ipoteza revenirii regiunii Crimeea în cadrul Ucrainei, aşa cum doreşte noul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko, este exclusă, afirmă Preşedinţia Rusiei.

18722 afișări
Imaginea articolului Rusia exclude posibilitatea revenirii Crimeei în Ucraina: Este regiune a Federaţiei Ruse, teritoriu rus

Rusia exclude posibilitatea revenirii Crimeei în Ucraina (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Crimeea este regiune a Federaţiei Ruse, este teritoriu rus şi nu se pune problema revenirii în cadrul Ucrainei", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Miliardarul Petro Poroşenko, ales preşedinte al Ucrainei, a declarat în mai multe rânduri că regiunea Crimeea rămâne "teritoriu ucrainean".

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în martie, după un referendum local în favoarea independenţei.

"Rusia este pregătită să dialogheze cu Petro Poroşenko", a spus Peskov, fără a preciza dacă Moscova recunoaşte legitimitatea noului preşedinte al Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici