Rusia, exclusă de peste tot: şi-a pierdut locul în consiliul de conducere a Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale

Rusia nu a obţinut sâmbătă suficiente voturi pentru a fi realeasă în consiliul de conducere al agenţiei de aviaţie a Naţiunilor Unite, potrivit Reuters.

4831 afișări
Imaginea articolului Rusia, exclusă de peste tot: şi-a pierdut locul în consiliul de conducere a Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale

Rusia, exclusă de peste tot: şi-a pierdut locul în consiliul de conducere a Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale

Rusia nu a reuşit să obţină cele 86 de voturi necesare pentru a rămâne în consiliul de conducere al Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI), format din 36 de ţări, în timpul unei întruniri a agenţiei, care se desfăşoară până pe 7 octombrie la Montreal.

Rusia, alături de alte state, deţinea un loc de „state de importanţă majoră în transportul aerian” în consiliul de 36 de membri al OACI.

„Am dori să ne exprimăm regretul cu privire la rezultatul votului. Considerăm că acesta este un pas pur politic şi nu are nimic de-a face cu poziţia Rusiei în domeniul aviaţiei civile", a declarat reprezentantul rus.

Votul trage Rusia la răspundere pentru încălcarea spaţiului aerian suveran al Ucrainei, cum ar fi bombardarea aeroporturilor, care contravin unui acord cheie din 1944 care stabileşte principiile de bază pentru aviaţia globală, a declarat Yuliya Kovaliv, ambasadorul Ucrainei în Canada.

De asemenea, Occidentul susţine că Rusia a confiscat ilegal sute de avioane străine, acuzaţie pe care Moscova o neagă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici